İş mahkemesi avukatı İstanbul dolaylarında hizmet verebildiği gibi İstanbul dışında farklı bölgelerde de hizmette bulunabilir. İşçi ve işveren arasında meydana gelen anlaşmazlıkların çözümü, işçi ve işverenin korunması gibi başlıklar, iş mahkemesi avukatının kapsamına dahil olmaktadır. İş hukuku, temel olarak iş ve çalışma hayatını düzenleyen maddeleri bünyesinde barındıran yasal kanunlardır.
İş hukuku avukatları, genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilen işlem basamakları üzerinden hizmet sunar:
- İşveren tarafından işçiye ödenmesi gereken ücretler,
- İçinin çalışma koşulları,
- İşçi ve işverenin yerine getirmesi gereken sorumluluklar,
- İşçi ve işveren arasında çıkan uyuşmazlıkların çözümlenmesi
Bu tür başlıkların her biri, iş mahkemesi avukatlarının görev ve sorumluluklarına dahil olmaktadır. 4857 sayılı İş Kanunu dahilinde bulunan iş mahkemeleri, işçi ve işveren arasında çıkan sorunların çözüme kavuşturulmasını sağlar.
İş Mahkemesi Avukatı Ücretleri
İş mahkemesi avukatları, işçi işveren ve işveren işçi avukatları olmak üzere iki temel başlık üzerinden değerlendirilebilir. İşçi avukatı, iş davalarında işçinin vekilliğini üstlenen avukatlardır. İşçinin haklarının korunmasına destek olan işçi avukatları, işçinin yaşadıkları sorunları belirler ve sorunlar çerçevesinde çözüm önerileri geliştirir.
Bunun yanı sıra işveren avukatları, iş davalarında temel olarak işverenin vekilliğini üstlenmektedir. Müvekkilinin haklarını koruyan işveren avukatları, müvekkilinin taleplerini analiz ederek süreçte en iyi adımları atmaya çalışır. Birçok kişi tarafından merak edilen iş mahkemesi avukatı ücretleri, çeşitli parametrelere göre değişkenlik gösterebilir.
Avukatlık ücretlerine dair detaylar, 4667 sayılı Avukatlık Kanunu’nda yer alır. Avukat desteği talep eden bireyler, temel olarak ilgili kanunda yer alan hususlara göre bir ödeme bulunur. Bunun yanı sıra farklı parametreler de ücretlerde temel kıstas olduğu için ilgili avukatla ön görüşme sağladığında net bir rakama ulaşılabilmektedir.
İstanbul Avukatları Listesi
İş mahkemesi avukatlarının sayısı bir hayli fazladır. Bu nedenle bölge üzerinden araştırma yapıldığı bilinmektedir. İstanbul avukatları listesi içerisinde yer alan avukatların, bu alanda çalışma yapabilmek için gerekli koşulları sağladıklarını söyleyebiliriz. Üniversitelerin 4 yıllık Hukuk Fakültesi bölümünü bitiren ve zorunlu stajını tamamlayan kişiler, avukatlık mesleğini yapabilmektedir.
İş Hukuku Avukatı
İş hukuku avukatı, daha önce de belirtildiği üzere işçi ile işveren arasındaki sorunların giderilmesini sağlamaktadır. Fakat görev ve sorumlulukları kapsamına giren birçok husus olduğunu da söyleyebiliriz. Bu hususlar ise genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilir:
- İş sözleşmelerinin belirlenen prosedüre göre hazırlanması
- İş kazası tazminatı, işe başlamama tazminatı, ihbar ve kıdem tazminatı başta olmak üzere birçok davanın sonuçlanması
- Olası davalarla ilgili takip sürecinin başlatılması
- Sigorta ve diğer iş kazası davalarında süreç takibinin yapılması
İstanbul En İyi Avukat
İstanbul’da bulunan ve iş hukuku avukatı arayan pek çok kişi için İstanbul en iyi avukat araştırması yapmak çok önemlidir. Türkiye’nin pek çok bölgesi gibi İstanbul kapsamında da iş hukuku davalarına bakan birçok avukat bulunmaktadır. Görüşme sağlanacak avukatın alanında deneyimli ve yetkin olması, sürecinin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi adına çok önemlidir.
İşçi Hakları Konusunda Uzman Avukat
İşçi avukatları, işçi haklarının korunmasında yetkinliği bulunan avukatlardır. Bu nedenle işçi ile işveren arasındaki çözümsüzlükler ve işçi haklarının ihlal edilmesi durumunda işçi avukatlarına başvurulması gerekmektedir. Böylelikle süreç çok daha iyi yönetilebilir ve işçinin mağduriyeti giderilebilir.
CBA Hukuk & Danışmanlık, iş mahkemesi avukatı talebinde bulunan kişilere profesyonel destek sunmaktadır. Genç, dinamik ve uzman avukat kadrosuyla mağduriyet yaşayan bireylerin sorunları çözümlenmektedir. Bu kapsamda, bizlerle iletişime geçebilir ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.