Anlaşmalı Boşanma Avukatı Aile hukuku sözleşmeleri, kafa karıştırıcı olabilecek çeşitli farklı isimlerle gelir. “Ayrılık sözleşmesi”, “mülk anlaşması”, “ebeveynlik sözleşmesi” veya “evlilik sözleşmesi” gibi terimler duyabilirsiniz. Bu terimler kesin değildir. Bunun yerine, sözleşmede kapsanan genel konuları tanımlamayı amaçlarlar.
Örneğin, ebeveynlik anlaşmaları genellikle çocuk velayeti ve nafaka konularını kapsar. Mülkiyet anlaşmaları genellikle medeni mülkiyetin bölünmesiyle ilgilenir. Ayrılık anlaşmaları, evliliğin sonunda bu konuların herhangi birini (veya tümünü) kapsayabilir. Evlilik öncesi anlaşmalar genellikle başlangıçta aynı şeyi yapar.
Bir sözleşmenin adının, koşullarından çok daha az önemli olduğunu hatırlamak önemlidir.
Anlaşmalı boşanma şartları
Yeni mevzuatın yürürlüğe girmesinden sonra , yine basitleştirilmiş olan anlaşmalı boşanma prosedürü ancak aşağıdaki durumlarda gerçekleşebilir:
- eşlerin en az bir yıldır evli olması;
- boşanmak isteyen her iki taraf tarafından bir anlaşma taslağı hazırlandı ve imzalandı;
- her iki eş de hakim karşısına çıkar ve boşanma kararını açıklar.
Bu durumda avukatın Türkiye’de bulunması gerekli değildir; ancak, bazı zorluklar ortaya çıkabilir, bu nedenle yasal hizmet talep etmeniz önerilir .
Anlaşmalı boşanma prosedürü
Bir durumunda dostane boşanma prosedürü , en önemli adım taslak olduğunu tartışmasız boşanma anlaşması içermelidir:
- varsa, çiftin çocukları ve velayeti hakkında bilgi;
- çocuk ve eş desteği ve bakımı hakkında bilgi;
- evlilik sırasında elde edilen varlıkların bölünmesi hakkında bilgi;
- duruma ve eşlerin anlaşmasına bağlı olarak diğer ilgili bilgiler.
Sözleşme, 16 gün içinde nihai kararı verecek olan mahkemeye dilekçe ile birlikte sunulacak
Anlaşmalı Boşanma Avukatı Öngörülen Hüküm ve Kararınız, evliliğinizi sona erdirmek için sözleşmenizin şartlarını içerir. Karmaşık görünse de, boşanma karşılığında belirli şeyleri yapmak için yapılan bir sözleşme anlaşmasıdır. Sözleşmenin (veya anlaşmanın), daha sonra bölge mahkemesine sunacağınız belirli şartları vardır. Bir yargıç, sözleşmenin adil ve hakkaniyetli olup olmadığına karar verir ve anlaşmaya yargısal onay ve yetki veren bir Hüküm ve Kararname çıkarır.
Bu, Hüküm ve Kararnamenin (sözleşme) sizin ve şimdiki eski eşiniz için yasal olarak bağlayıcı olduğu anlamına gelir. Dolayısıyla, biriniz Hüküm ve Kararnamenin hükümlerine uymazsa, diğer taraf mahkemeye geri dönebilir ve mahkemeden tazminat talep edebilir (örneğin, eski eşinizin size tazminat ödemesi için evlilik evini satmasını emretmek). payı) sözleşmenin ihlaline dayalı olarak.
Anlamanız gereken şey, boşanma kararnamenizin yasal bir belge olduğudur. Bu konuda ne hissederseniz hissedin, sözleşmenin şartlarına uymalısınız. Mahkeme size ve eski eşinize sözleşmedeki herhangi bir hatayı düzeltmeniz için bir yıl verir veya daha sonra ikinizden birinin mahkemede sahtekarlık yaptığını veya sözleşmenin “zorlama” altında yapıldığını öğrenirse.
Karar mahkeme tarafından imzalandıktan sonra gerçeklerin değişmesi dolandırıcılık değildir. Fikrinizi değiştirdiğiniz için “zorlama” da değildir. ICE’ye rapor edilmekle tehdit edilseydiniz veya imzalamazsanız dayak yeseydiniz baskı olurdu. Kötü bir gün geçirdiyseniz ve mahkemede savaşmak için yeterli paranız olduğunu hissetmediyseniz, bu baskı değildir. Boşanmada tüm taraflar bir miktar stres altındadır. Duruşmaya gitmek için yeterli paranız yoksa uzlaşmanız ve taviz vermeniz gerekecek; bu onu zorlamaz.
Boşanma kararı neleri içermelidir?
Boşanma usulünün türü ne olursa olsun, mahkeme aşağıdaki hususları belirlemelidir.
- boşandıktan sonra eşlerin malvarlığı nasıl bölünür;
- bu durumda tarafların hak ettikleri tazminat;
- eski çiftin eşlerinden veya çocuklarından birine nafaka ödenmesi gerekiyorsa;
- işlem sırasındaki yasal masrafların nasıl ödeneceği ve kimlerin ödeyeceği.
Eşlerin Türkiye’de aile mahkemesinin koyduğu şartlara rıza göstermeleri gerekir . Ayrıca eşlerden biri şartlardan bir veya birkaçını kabul etmezse boşanmaya itiraz etme hakkı vardır . Durum ne olursa olsun, mahkeme, uygun olduğunda, her zaman çocukların menfaatini ön planda tutacaktır.
Boşanma davalarında yargı yetkisini Hukuk Muhakemeleri Kanunu belirler. Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na göre davalının yerleşim yeri mahkemesi yetkilidir. Davacının bağımsız bir meskeni varsa ve davacı boşanma davası açmadan önce en az altı aydır eşiyle birlikte yaşıyorsa, dava karı kocanın veya birlikte ikamet ettikleri yerdeki mahkemeye açılabilir ( Madde 168). , Medeni Kanun ). Her iki durum da kabul edilebilir olduğundan davacı davanın Hukuk Muhakemeleri Kanunu veya Medeni Kanun hükümlerine göre açılıp açılmadığına karar verebilir.
Daha fazla bilgi danışmanlık için bizimle iletişime geçin
One comment on “Anlaşmalı Boşanma Avukatı”
Svetlana Lefebure
I was pretty pleased to discover this site. I need to to thank you for your time just for this wonderful read!! I definitely loved every bit of it and i also have you bookmarked to see new stuff in your blog.